Службата за защита на конституцията (германското контраразузнаване) в провинция Северен Рейн-Вестфалия

...
 Службата за защита на конституцията (германското контраразузнаване) в провинция Северен Рейн-Вестфалия
Коментари Харесай

Тези жени са много опасни

 Службата за отбрана на конституцията (германското контраразузнаване) в провинция Северен Рейн-Вестфалия следи мрежа от десетки ислямистки дами. На салафитската сцена в Германияте заемат местата на арестуваните от управляващите мъже-салафити за радикална активност, декларира шефът на службата Буркхард Фрайер за ФАЦ. " В Северен Рейн-Вестфалия държим под око една мрежа от към 40 дами ", споделя той.

Тази мрежа предлага цялостна салафитска стратегия - от възпитанието на децата, през готвенето и интерпертацията на религиозните наставления, та чак до насаждането на ненавист против " неверниците ". Фрайер прибавя, че тези салафитки водят нападателна реклама в интернет:

" Установихме, че тези дами са нещо като идеолози на салафизма. Разбирай: дейни са в основаването на послания ", споделя той.

По данни от контраразузнаването, жените-салафитки индоктринират своите деца още от дребни. " По този метод салафизмът се трансформира в дело на фамилията. Възниква нещо, което доста мъчно може да бъде отстранено, а точно салафитски пластове в обществото ", споделя още Фрайер и добавя, че не всеки салафит обаче е терорист. " Но всеки един джихадист-терорист през последните години в Европа идва от салафитската сцена ". Междувременно салафизмът се е трансформирал в нещо като немски " вътрешен екстремизъм ".

Салафитките - потенциална опасност

Позовавайки се на информации от тайните служби, организация ДПА оповестява, че силите за сигурност в Германия са класифицирали десетки дами и младежи като евентуална опасност. Всеки един от тях би могъл да бъде и евентуален нападател.

Салафизмът е ретроградно, ултраконсервативно сунитско течение в исляма. Неговите почитатели се базират извънредно на Корана и отхвърлят всякаква форма на рационализация. Целта на салафитите е преустройството на страната, правния ред и обществото по техните правила.

Виж всички публикации от dw.com-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР